Storica: geen periode, wel handhaving

Sport

ZWOLLE - Met de vierde overwinning op rij heeft HFC Storica zich verzekerd van nog een jaar derde klasse-voetbal. In een rechtstreeks duel om handhaving won Storica met 0-1 van Olympia ?28.

In Hasselt zorgde Michiel Wolters kort na de pauze voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Na een overtreding goed voor rood moest Olympia ?28 na 77 minuten verder met tien man, maar Jasper Haaksema verzuimde om vanaf elf meter de wedstrijd in het slot te gooien.

De knappe reeks van Storica leidde bijna nog tot een toetje in de vorm van promotievoetbal. Voor de derde periodetitel kwam het echter zes doelpunten tekort op Bergentheim.

Afscheid met dubbele cijfers
Met een 10-1 overwinning heeft Zwolsche Boys afscheid genomen van de derde klasse. In een derby tegen EDON, een duel tussen twee ploegen die al lang en breed waren gedegradeerd, zorgden Marco Oldehinkel (drie), Jeffrey van der Vlist (twee), Sven van der Hulst (twee), Yavuz Özdemir, Yorin Vermeer en Tim Benes (eigen doelpunt) voor de monsterscore. Max Klaasboer maakte de eretreffer (10-1) voor EDON, dat ruim 45 minuten met een man minder speelde.