Swol speelt zich op eigen kracht veilig

Sport

ZWOLLE - Met een gelijkspel bij ENC Arnhem (7-7) hebben de waterpolomannen van Swol 1894 zich gehandhaafd in de tweede klasse B. ?Het is een rotseizoen geweest, met gelukkig een mooi einde? zegt Jascha Slot-Eefting opgelucht.

Door de remise houdt Swol de Arnhemmers op drie punten en blijft het uit de greep van VZ&PC. Swol eindigt het seizoen daardoor als negende van de twaalf. De opluchting is enorm na een bewogen jaargang met de veel besproken trainerskwestie als voornaamste oorzaak van een grote dip. Swol kwam zelfs in degradatiegevaar en een puntje in het laatste duel bij Arnhem was nodig om zeker te zijn van handhaving. ?Je kon wel merken dat er voor beide ploegen veel op het veld stond. Het was een heel hectische laatste periode?, aldus interim-trainer Eefting. ?Sebastiaan Germers maakte 7-7 en toen waren er nog twee minuten te gaan. Anderhalve minuut voor het einde hadden zij een man meer. Dat was echt billenknijpen. Er kwam nog een kans voor ons en nog één voor hun. De laatste vijftien seconden hielden wij balbezit.?

De vrouwen van Swol 1894 hadden het seizoen een week eerder al beëinidigd, als hekkensluiter in 2C. Volgend seizoen speelt het jonge team in de regionale eerste klasse Oost.