Afbeelding

Fraterhuis Academie gaat naar EYE Filmmuseum

Cultuur

BINNENSTAD - De Fraterhuis Academie gaat op zaterdag 11 april ?on tour' naar het EYE Filmmuseum in Amsterdam. Het is een verzorgde busreis inclusief een rondleiding bij de tentoonstelling Jean Desmets Droomfabriek over de droomwereld van de vroege cinema. Met afsluitend de gelegenheid om in de historische zaal van het EYE de filmvertoning van ?Shaun the Sheep' gezamenlijk te bekijken.

De bus met film- en architectuurliefhebbers vertrekt vanaf de Blijmarkt. Daar aangekomen volgt een rondleiding door EYE-gidsen bij de tentoonstelling van filmondernemer Jean Desmet. Na een lunch, een rondkijkje in het EYE en de filmvoorstelling ?Shaun the Sheep' vertrekt de bus tegen het einde van de middag weer richting Zwolle. Reserveren kan tot 4 april. Kaarten kosten 35 euro voor Vrienden/studenten (overig - 50 euro).

Fraterhuis Academie

De Fraterhuis Academie is het onderwijsinstituut van het Fraterhuis. Iedere maand zijn er publiekscolleges van de beste docenten over onderwerpen uit de gehele breedte van de filmwereld. Colleges duren drie uur, inclusief pauze met koffie en thee, een collegetas en een kijkje in de filmcabine. Er is voldoende ruimte voor vragen en discussie.