Hans Smit

SV Zwolle doet zich tekort tegen koploper

· leestijd 1 minuut Sport

(door Harry Bouwhuis) ZWOLLE - De stand op de ranglijst liegt nooit. In 4H zondag deelt Witkampers de lakens uit. De koploper is al bijna zeker van de titel. In eigen huis doet SV Zwolle niet eens zo veel onder voor de club uit het Gelderse Laren, maar verliest wel met 0-2.

Ingmar Jonker wil na afloop van vooraf ingecalculeerd verlies niets weten. ?Zij hebben een goede ploeg met voorin prima spelers. Maar ik vond ons zeker niet veel minder. Jammer dat we de goals zo makkelijk weggaven.? De captain heeft gelijk. Het duel in de stromende regen is koud begonnen of SV Zwolle staat al op achterstand. Typisch een kwestie van teveel ruimte weggeven. Jorn Zomer scoort. Daarna zijn de geelwitten lange tijd minstens gelijkwaardig aan de koploper en zijn er best kansen. De zestienjarige Sam Visser kopt in kansrijke positie over, Melvin Hofman is dichtbij de gelijkmaker en Koen Hultink ziet een zondagschot mislukken omdat hij over de bal maait.

De beste mogelijkheid is er vlak voor het ingaan van de rust. Ingmar Jonker haalt venijnig uit, maar de prima redding is er van de Witkampers-doelman waarna even later Richard Kok goed anticipeert en koelbloedig afdrukt na opnieuw een zee van ruimte. De 0-2 komt de thuisclub niet meer teboven. SV Zwolle blijft strijden voor de goede zaak. Centrale verdediger Tom Bouwhuis gaat mee naar voren maar het levert amper kansen op. In het tweede bedrijf brengt SV Zwolle-trainer Joshua Nijlant Stefan Seibl en Armin Rosemaier in. Het debuut van de Oostenrijkers mag een noviteit in de clubhistorie heten. De invalbeurt van de twee Windesheim-studenten levert echter ook niet het gewenste effect op. De koploper blijft in het herfstachtige scenario verder simpel op de been.

Jonker vond niet dat zijn ploeg teveel ontzag toonde voor de lijstaanvoerder. ?Nee, integendeel. Hoewel, ze staan niet voor niets bovenaan natuurlijk. Dit verlies kun je verwachten. Ik heb daar minder moeite mee dan zoals die zeperd tegen RDC. We willen graag de nacompetitie halen. Tegen de clubs uit het rechterrijtje, die we nog krijgen, moeten we er echt staan en net zo scherp zijn als vorige week tegen Diepenveen.?
Trainer Nijlant had zich in de rust nog wel even kwaad gemaakt. ?We speelden zeker niet slecht, maar mijn spelers wisten dat bij Witkampers de kwaliteiten vooral voorin liggen. Dan moet je beter geconcentreerd zijn.? Nijlant is verder niet ontevreden met zijn buitenlandse aanwinsten. ?Ze trainen al een tijdje mee. De communicatie loopt nog wat stroef, maar met deze krappe selectie zijn ze van harte welkom.?