Berkum klopt Nunspeet

ZWOLLE - Het lijkt erop dat Berkum en DOS '37 in een nek-aan-nek-race tot het einde van het seizoen gaan uitmaken wie er met de titel in de eerste klasse D vandoor gaat.

Berkum won zaterdag met 3-2 van nummer vier Nunspeet en zag DOS '37 op bezoek bij DOS Kampen geen steken laten vallen. Berkum maakte het zichzelf moeilijk door niet eerder afstand te nemen. "Voor rust hadden we met 2-0 of 3-0 voor moeten komen. Vandaag had iedereen bij ons een zesje, terwijl we gewend zijn dat er veel een zeven of een acht halen?, zag Berkum-trainer Willem Brouwer. Voor de rust scoorde Jaouad Akloud de 1-0 en kort na de pauze tekende Chris van der Meulen voor de 2-0. Nunspeet kwam terug tot 2-2, maar een minuut na die gelijkmaker was het Van der Meulen die met een fraaie treffer de 3-2 op het bord zette. Berkum heeft met nog zeven duels te gaan een achterstand van twee punten op DOS '37. De concurrenten treffen elkaar niet meer.