Kameroperahuis presenteert De Poolse Minnaar
Kameroperahuis presenteert De Poolse Minnaar brugmedia.nl

Kameroperahuis presenteert De Poolse Minnaar

Cultuur

ZWOLLE - Voor het eerst presenteert het Kameroperahuis De Poolse Minnaar in het theater. Vorig jaar is dit bijzondere stuk opgevoerd in het kader van het jubileumproject ?Eeuwige Jeugd' van de BNG Bank en het BNG Cultuurfonds. Dit jaar is het te zien voor publiek op 13 april in het Compagnietheater in Amsterdam en op 14 april in schouwburg Odeon in Zwolle. Aansluitend aan beide voorstellingen is er een nagesprek met de makers en uitvoerenden. Iedereen kan dit gesprek vrij bijwonen.

De Poolse Minnaar vertelt het verhaal van de Nederlandse Katja die halsoverkop naar Polen vertrekt op zoek naar een vermiste vriendin. Samen met Paulina, een Poolse tolk, begint zij haar zoektocht. Al snel komen ze uit bij de ex-minnaar van de vermiste vriendin. Vanaf dat moment raakt Katja verstrikt in een wereld waarin niets is zoals het lijkt en waar ze overgeleverd is aan de nogal eigenzinnige manier van vertalen van haar tolk Paulina.
Het publiek wordt meegenomen in een wereld waarin realisme en vervreemding in elkaar grijpen. Een dynamische en wonderlijke wereld van twee vrouwen met heel verschillende achtergronden die zoeken naar betekenissen en antwoorden op plekken waar deze niet altijd aanwezig zijn.

Kaarten kosten 15 euro en zijn verkrijgbaar via deze link (Amsterdam) of deze link (Zwolle).
Op de voorstellingsdata zijn ook kaarten verkrijgbaar bij de theaterkassa's. De Poolse Minnaar wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Provincie Gelderland en gemeente Zwolle.

Link naar de trailer: https://www.youtube.com/watch?v=zac4K1ArUgQ