Megawinst voor HC Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - De mannen van Hockeyclub Zwolle hebben de derby tegen Hattem met 8-3 gewonnen. Zo makkelijk als de uitslag doet vermoeden ging het niet, althans lange tijd niet.

?Het ging heel moeizaam eigenlijk. Met de rust stonden we zelfs 1-2 achter. We speelden veel sterker dan Hattem, maar zij scoorden uit giga-blunders van ons?, zegt trainer/coach Bert Bunnik, die zijn keeper Tijmen Maakal in de fout zag gaan alsmede Berend Rondhuis. ?Die levert de bal zomaar in.?

Na de pauze ging het aanvankelijk ook niet van een leien dakje. Rinke Oomens miste een strafbal. ?Wat gebeurt hier allemaal??, verzuchtte Bunnik op de bank. Maar het tij keerde alsnog. Door twee strafcorners van Pieter-Jan Voerman kwam Zwolle op 3-2 en nog een strafcorner leverde weer een strafbal op. Ditmaal faalde Oomens niet. Hiermee was de ban gebroken. Zwolle liep uit naar 8-2 alvorens de concentratie wat verslapte en Hattem nog wat terugdeed.
Bunnik was verbolgen over het feit dat Hattem een speler van dertien jaar binnen de lijnen bracht. ?Dat is niet verantwoord. Ook al zijn ze nog zo technisch en talentvol. Die moet je beschermen.?

Zwolle is door de winst geklommen naar de tweede plaats in de eerste klasse D. Aanstaande zondag staat de kraker in en tegen koploper Amersfoort op het programma. Amersfoort, met topkeeper Salman Akbar in de gelederen, staat acht punten voor op Zwolle. Bunnik: ?We moeten realistisch zijn, Amersfoort heeft de beste ploeg.?

De dames van HC Zwolle hebben met 5-3 verloren van Tilburg en zakken daardoor naar de tiende plaats in de overgangsklasse.