VSW worstelt met kunstgras
VSW worstelt met kunstgras brugmedia.nl

VSW worstelt met kunstgras

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Dat VSW niet gemaakt is voor kunstgras bleek zaterdag eens te meer op bezoek bij HTC. ?Het gaat te snel voor ons?, gaf trainer Gerrit Keestra toe. HTC weigerde het vele balbezit te verzilveren en bezorgde trainer Henry Landman een valse start.

?Het was niet wat ik ervan verwacht had?, zegt een teleurgestelde Landman over het duel uit de kelder van het amateurvoetbal, dat in 1-1 eindigde. Wegkomen van de laatste plaats in 4C is het doel en daar krijgt HTC op basis van het spel tegen VSW nog een hele kluif aan. Het gat naar de nummer twaalf Wilsum bedraagt zes punten en in eigen huis niet winnen van de nummer tien, VSW dus, belooft weinig goeds. ?We staan onderaan, hebben niets te verliezen, maar dit was wel heel teleurstellend. We beginnen nog wel goed en maken 1-0, maar daarna sluipt er wat angst in de ploeg. Van het spelbeeld sta ik niet echt te jubelen?, zegt Landman met gevoel voor understatement.
De vroege openingstreffer van Marc Roll werd na een half uur teniet gedaan door een communicatiefout achterin. Martijn Wouda zag niet dat zijn keeper eraan kwam en verlengde de bal pardoes tot over de doellijn. ?De keeper zegt op het laatste moment ?voor mij', maar hij loopt hem zo het doel in?, sipt Landman. ?Die keeper hoorde ik in de dug-out al schreeuwen ?voor mij', maar die verdediger blijkbaar niet?, glimlacht Keestra, die weer zag dat zijn ploeg niet gemaakt is voor kunstgras. ?Bij CSV ?28 hadden we er ook moeite mee. Het gaat te snel. Ballen schieten door, helemaal als het nat is. Zij hadden echt veel meer balbezit, maar kansen ook niet. Het was gewoon dramatisch slecht van twee kanten.?