Holtenbroek krijgt ontmoetingsplek: BuitenGewoon
Holtenbroek krijgt ontmoetingsplek: BuitenGewoon brugmedia.nl

Holtenbroek krijgt ontmoetingsplek: BuitenGewoon

· leestijd 1 minuut Algemeen

(door Erik-Jan Berends) HOLTENBROEK ? Wethouder Nelleke Vedelaar verricht op woensdagavond 25 maart in wijkcentrum Holtenbroek de opening van de nieuwe ontmoetingsplek BuitenGewoon. Van 18.30 tot 21.30 uur is het er feest.

De opzet van de ontmoetingsplek is dat mensen er op laagdrempelige wijze samenkomen en zo mogelijk wat voor elkaar kunnen betekenen. ?Er is ook altijd een professional aanwezig aan wie bezoekers vragen kunnen stellen?, vertellen VIAA-studentes Jeorjia Palaskonis, Jacolien Koele en Corien Woudenberg die in opdracht van zorginstelling Philadelphia de ontmoetingsplek voor alle 4.400 huishoudens in de wijk hebben vormgegeven. ?We hebben eerst onderzoek gedaan en vervolgens gekeken hoe we de uitvoering moeten aanpakken. Allereerst zijn we de wijk in gegaan voor interviews. ? De reacties waren volgens de drie heel divers. ?Er waren mensen die er geen behoefte aan hebben, anderen zeiden het een mooi initiatief te vinden omdat er volgens hen veel wordt bezuinigd op activiteiten voor kinderen. Verder is het ons opgevallen dat er binnen de buurten al veel contacten zijn, waarbij mensen een buurtbarbecue organiseren, een Facebookgroep hebben of Whatsapp-contact onderhouden.?
In eerste instantie is de ontmoetingsplek iedere woensdagavond. Het einddoel van Philadelphia is om in de toekomst de hele dag geopend te zijn. ?In Amsterdam draait het al?, weten de studentes, die ook in de hoofdstad hun licht hebben opgestoken. ?Het loopt daar goed. Ja, er was al een buurthuis dat werd opgeheven. Dat is met een ontmoetingsplek voortgezet. Het bezoeken van de ontmoetingsplek is heel vrijblijvend. Ook als men maar één keer wil komen, is dat prima. Wie op een regenachtige avond niet weet wat met de kinderen te doen, kan gewoon binnenlopen. ?

Met flyers, posters en via Facebook gaan de studentes alle activiteiten bij de ontmoetingsplek onder de aandacht te brengen. ?We proberen een aanbod te ontwikkelen dat interessant is voor alle doelgroepen. Denk daarbij aan dansworkshops of ander entertainment. Wel doelbewust activiteiten die nu nog niet inde wijk zijn. Het draait echt om het ontmoeten.?
Met de feestelijke opening eindigt hun opdracht. ?We hadden ons niet gerealiseerd dat het nog zoveel werk was.? Het bezoeken van de ontmoetingsplek is geheel vrijblijvend benadrukken ze andermaal. ?Mensen kunnen gewoon voor de gezelligheid komen, maar ook meedoen aan activiteiten. Tevens is er ruimte om zelf het initiatief te nemen voor activiteiten.?