Gordiaanse knoop voor VC Zwolle

Sport

ZWOLLE - Volleybalclub Zwolle is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor voor dames 1 nadat het CSE onlangs te kennen gaf na twee seizoenen de geldkraan dicht te draaien. ?Er is een aantal scenario's?, schetst secretaris Jaco Breet. ?Het meest negatieve is dat we vier niveaus terugvallen.?

Dat is de straf die VC Zwolle boven het hoofd hangt wanneer het zich terugtrekt uit de Eredivisie. Een andere optie is dat de club het speelrecht ruilt met een ploeg uit de Topdivisie. ?Als we terugvallen, zou dat een heel zure appel zijn voor de dames en ook voor de vereniging.? Breet spreekt van een gordiaanse knoop. ?Je wilt door, anders stel je veel mensen teleur. En gooi je weg wat je hebt opgebouwd. Aan de andere kant: als het geld er niet is, kan het niet. We willen ook de leden niet opzadelen met een contributieverhoging.?

Breet stelt dat de snelle opkomst van de dames, drie kampioenschappen op rij, de vereniging heeft overvallen. ?We hadden een beleidsplan uitgestippeld, maar het ging zo snel met de dames. We hebben de ambitie om het op Eredivisie-niveau te houden. Zijn druk bezig acties te bedenken om geld binnen te halen. En er zijn gesprekken gaande met kandidaat-sponsoren.?