Afbeelding

Sociale wijkteams Zwolle zijn online

Algemeen

ZWOLLE - Inwoners van Zwolle kunnen vanaf vandaag terecht op de website van de Sociale wijkteams in hun stad. Op www.swtzwolle.nl vinden bezoekers de meest actuele informatie over de Sociale wijkteams die in januari van start gaan.

Inwoners die willen weten waar ze straks naartoe moeten, vinden er de locaties, openingstijden en het telefoonnummer. Ook geeft de site aan met welke vragen inwoners bij het Sociaal wijkteam terecht kunnen. De Sociale wijkteams beginnen op maandag 5 januari. Op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 uur zijn ze te bereiken op locaties in de vijf stadsdelen. Inwoners met vragen over hulp en ondersteuning kunnen langskomen of bellen en mailen met het Sociaal wijkteam bij hen in de wijk.

De Sociale wijkteams zijn er voor alle zorgen en vragen over onderwerpen die in een mensenleven van belang zijn, zoals werk, geld, kinderen, wonen, meedoen in de samenleving, sociale contacten, ziekte en gezondheid. Wanneer een inwoner er zelf niet meer uitkomt, kan hij of zij terecht bij een Sociaal wijkteam. Een wijkteam biedt lichte hulp en ondersteuning. Medewerkers van het team zoeken samen met de inwoner naar oplossingen. Het eigen netwerk van de hulpvrager wordt daarbij als eerste aangesproken.

Wanneer zich buitenkantooruren een zware noodsituatie voordoet, is het Sociaal wijkteam via een noodnummer te bereiken. Dit noodnummer is ook op de website te vinden.