Afbeelding
Roeland Manschot

Berkum revancheert zich in bekerduel

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij) ZWOLLE - Met een even geweldige als onverwachte 6-0 overwinning op hoofdklasser SDC Putten heeft Berkum de eerste seizoenshelft afgesloten. Een seizoenshelft waarover trainer Willem Brouwer best tevreden is. ?Als je in augustus had gezegd: je hebt dan 28 punten en zit nog steeds in de beker. Daarvoor zou ik hebben getekend.?

De 6-0 overwinning kwam na één van de meest teleurstellende duels van dit seizoen. De laatste competitiewedstrijd ging met 3-0 verloren tegen laagvlieger ASC Nieuwland waardoor de eersteklasser niet de winterstop ingaat als koploper, maar als nummer drie, achter DETO en DOS ?37. Revanchegevoelens zullen volgens Brouwer vast wel meegespeeld hebben. ?Maar het was een heel andere tegenstander. Één die niet met tien man op de zestien meter staat. Putten wilde ook voetballen, Nieuwland niet. We begonnen heel goed en stonden al na vijf minuten met 3-0 voor. Dan is het niet zo moeilijk meer?, zegt Brouwer. Door goals van Chris van der Meulen, William Potkamp en Ruud Wellenberg zat de Zwolse eersteklasser al snel op rozen. Van der Meulen maakte er na 22 minuten 4-0 van en in de tweede helft tilden Wellenberg en Van der Meulen de stand naar 6-0.
Brouwer denkt met een vervelend gevoel terug aan de duels tegen ASC Nieuwland en DETO. ?We nemen het onszelf wel kwalijk dat we daar punten hebben laten liggen.? Over de eerste seizoenshelft is hij in grote lijnen tevreden. Berkum won met overmacht de eerste periode, met zeven overwinningen en één gelijkspel. ?Maar toen speelden we niet super. We wonnen wedstrijden vaak op basis van individuele kwaliteit. Ik vind dat we de laatste weken beter voetballen dan aan het begin van het seizoen.?
Brouwer is duidelijk over het doel van Berkum: ?Kampioen worden. We hebben nu alle ploegen gehad en ik heb geen team gezien dat beter is dan ons.?