Landstede Basketbal pakt eenvoudig zege in Weert

Sport

ZWOLLE - Landstede Basketbal heeft zich niet laten verrassen door Maxxcom BSW in de laatste wedstrijd van het jaar. In Weert won de Zwolse ploeg na een sterke start eenvoudig met 56-84.

Een goede wedstrijd was nodig om na de onnodige thuisnederlaag tegen ZZ Leiden het jaar met een goed gevoel af te sluiten. Landstede was gewaarschuwd -het verloor aan het begin van 2014 verrassend in Weert- en speelde geconcentreerd. De thuisploeg werd vanaf de eerste minuut onder druk gezet en trainer/coach Herman van den Belt zag Landstede geen moment door de ondergrens zakken. ?Wat dat betreft hebben we geleerd van afgelopen dinsdag, toen we tegen Leiden twee keer met veertien punten voor stonden en zelf slechter gingen spelen?, aldus Van den Belt op de clubwebsite.

Landstede is volop verwikkeld in de strijd om de bovenste plaatsen in de Dutch Basketball League. Het staat vierde met twee punten minder dan nummer twee Donar, dat twee duels meer heeft gespeeld. Koploper Leiden heeft zes punten, en twee duels, meer. De duels tegen het door financiële problemen weggevallen Den Helder Kings tellen niet meer mee.
De eerstvolgende wedstrijd is op woensdag 7 januari in Zwolle tegen Amsterdam.