PEC klimt naar derde plaats

ZWOLLE - Door een 0-1 overwinning op Willem II is PEC Zwolle gestegen naar de derde plaats in de Eredivisie. Deze week volgen nog twee wedstrijden voor de Zwolse trots.

Doelpuntenmaker was wederom de Tsjech Tomas Necid, die zijn achtste competitiegoal maakte, maar de man van de assist kreeg dit keer de meeste vragen gesteld na afloop. Die man is namelijk nog maar een jongen en luistert naar de naam Max de Boom. De achttienjarige debutant, na rust in het veld gekomen voor Wout Brama, ontsnapte een kwartier voor tijd aan de aandacht van Mitchell Dijks en leverde een puntgave voorzet af die door Necid werd binnengekopt. De Boom ging een minuut voor tijd er weer uit, omdat hij helemaal ?op' was.

Deze week sluit PEC het voetbaljaar af. Dinsdag is de bekerwedstrijd tegen VVV in Venlo, vanaf 18.30 uur. Zaterdag is de laatste wedstrijd van het jaar, uit tegen Cambuur Leeuwarden (18.30 uur).