Afbeelding
Hans Smit

Zwolse derby is ongelijke strijd

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)
ZWOLLE - De aanpak van Joshua Nijlant om verzorgder te voetballen met SV Zwolle begint vruchten af te werpen. Tegen Ulu Spor wint SV Zwolle voor de vierde keer in de laatste vijf duels.

Ulu Spor kan op het Hoge Laar in de eerste helft nog aardig meekomen, al beperkt de ploeg zich grotendeels tot tegenhouden. Na de pauze ?staat' Zwolle beter en stapelen de kansen zich snel op. ?Ik heb in de rust gezegd: ?we moeten het breder houden.' Dan komt er vanzelf ruimte. We wilden ze iets meer laten komen. Dat is de manier zoals we willen voetballen. Hun uit de tent lokken en dan snel voetballend eruit komen?, zegt Nijlant na de 0-3 zege.

Op het moment dat Ulu Spor het gevoel krijgt dat er wat valt te halen tegen de nummer vier van 4H, slaat Zwolle keihard toe in de omschakeling. Eerst glipt Ingmar Jonker erdoor en twee minuten later blijft Angelo Kisjes lopen op een bal waar de meeste spelers niet meer achteraan zouden gaan. De razendsnelle Kisjes wordt hiervoor beloond als hij de bal hard en laag inschiet. Een kwartier voor tijd gooit Kisjes de wedstrijd definitief in het slot. Door de winst blijft Zwolle op de vierde plaats staan. ?De eerste vier is het doel. Dan speel je waarschijnlijk wel nacompetitie.?

Het goede werk van Nijlant is ook de rest van de vereniging niet ontgaan en de kans is groot dat de hoofdtrainer na dit seizoen doorgaat bij de vierdeklasser. ?Ik werk plezierig. Hier en daar nog wat veranderingen, maar dat komt wel goed. We komen er wel uit denk ik?, zegt Nijlant, die maandagavond 1 december met de club om de tafel gaat. SV Zwolle is dik tevreden over het werk van de trainer die eerder bij USV en Wijthmen werkzaam was.?Hij is echt met de jeugd bezig. Dat is wel een verschil met Hans Tuin. Kisjes,  Maat, Teters, Van Tilborgh komen allemaal uit de jeugd. En er hangt echt een goeide sfeer rond het eerste. Iedereen is zeer te spreken over hem?, zegt voorzitter Wim van Enteren.