Dames 1 SV Zwolle Handbal onderuit tegen Groessen
Dames 1 SV Zwolle Handbal onderuit tegen Groessen brugmedia.nl

Op dinsdagavond stond de wedstrijd tegen Groessen 1 op het programma. Deze wedstrijd moest nog worden ingehaald, omdat op zaterdagavond 4-10-2014 de scheidsrechter niet kwam opdagen. Gelukkig was de beste man er nu wel.

Na 2 verlies wedstrijden en 1 gelijk moest er nu wel weer eens gewonnen worden. De dames van SV Zwolle kwamen goed uit de startblokken. Er stond al snel een 2-0 stand in het voordeel van Zwolle op de borden. Helaas was dit van korte duur. Groessen wist deze kleine voorsprong snel om te buigen naar een 6-2 achterstand. De organisatie in de dekking was niet goed.

Dit bleef eigenlijk de hele 1e helft het mankement aan Zwolse kant. Met als gevolg 3 penalty's tegen. Bij vlagen liet Zwolle zien waar ze goed in zijn. De snelle tegenaanval en de break-out. Ruststand 12-8 in het voordeel van Groessen.

De 2e helft gingen de dames van Zwolle wederom goed van start. De afspraken die gemaakt waren tijdens de rust werden goed uitgevoerd. Hierdoor kwam Zwolle al snel terug tot 14-12. De marge bleef beperkt tot 2 of 3 doelpunten achter. Lynn (speelster van Dames 2) maakte haar debuut in Dames 1. Ze kwam te spelen op de linker opbouw. Er kwam meer druk tijdens de aanval van Zwolle.

En de verdediging stond op dat moment ook sterk. De dames kwamen terug tot 19-18. De cirkelspeelsters van Groessen bleven gevaarlijk. Kelly moest het veld verlaten na een 3x2 minuten tijdstraf. De verdediging was even de kluts kwijt. Dit resulteerde in 3 tegen doelpunten en 1 penalty tegen met een stand van 23-18 in het voordeel van Groessen. Zwolle zette nog weer eens aan en scoorde 3 keer achter elkaar. Helaas was dit niet voldoende. Eindstand 23-21 in het voordeel van Groessen.

We willen alle meegereisde supporters hartelijk bedanken. Top dat jullie er waren op het late tijdstip van 21.00 uur op dinsdagavond in Duiven.

De volgende wedstrijd is op zondag 30-11-2014 tegen Broekland 1 om 13.10 uur in Sporthal Zwolle Zuid (BDG-hal)