Hans en Lidy Fotografie

Tweehonderd zussen zoeken verbinding

Algemeen

DIEZERPOORT - Tweehonderd vrouwen uit de Opstandingskerk in Zwolle zochten zaterdag verbinding met elkaar tijdens een Zussendag. ?Ik ben er vol van... en stil van... en blij mee. Bedankt zussen, ik voel me meer verbonden met jullie na deze dag.? Dit is een van de vele enthousiaste reacties van een zus na de Zussendag. En die verbondenheid was precies het doel van de dag. Carianne Ros (christentherapeut en coach bij Total Balance) sprak over die verbondenheid met elkaar en met de Hemelse Vader. Vandaar dat de vrouwen elkaar als zussen aanspreken. Hoe zorg je voor echte verbinding?

Daarnaast was er volop gelegenheid om elkaar (opnieuw) te leren kennen tijdens de workshops. Twaalf getalenteerde vrouwen uit de gemeente verzorgden deze verdiepende, creatieve of verwenworkshops. Een herfstkrans of een tashanger maken, helemaal ontspannen tijdens een mindfulness workshop of de diepte in en nadenken.

Het was de eerste keer dat de Zussendag in de Opstandingskerk werd gehouden. De dag is bedoeld als aanjager voor de vrouwen in de kerkelijke gemeente om (nog) meer contact te zoeken met elkaar en er voor elkaar te zijn.