Afbeelding

Zwollenaar start vergelijkingssite voor goede doelen

Algemeen

Zwollenaar Hannes Hilgenkamp lanceert deze week DeBestePrijs.nl, een vergelijkingssite waar consumenten elektronica prijzen kunnen vergelijken en tegelijkertijd een goed doel kunnen steunen.

Vergelijkingssites krijgen een vergoeding van winkels. In plaats van deze vergoeding volledig in eigen zak te steken kiest Hannes er met DeBestePrijs voor om een deel van deze commissie weg te geven aan één van vier door hem geselecteerde goede doelen. Bezoekers van de vergelijker kunnen na hun aankoop terugkeren en 3 euro doneren aan Edukans, Het Vergeten Kind, Fight cancer of Stichting Dierenlot.

In 2012 was Hannes nog als John Hill te horen op 3FM en te zien in het tv-programma De Beste Singer Songwriter van Nederland. Nu beweegt hij zich dus op een heel ander pad. Het afgelopen half jaar heeft hij gewerkt aan de techniek achter de site, waar al ca. 1,5 miljoen prijzen van meer dan honderd webwinkels (waaronder de grote ketens) op te vinden zijn.
Het partnerschap met goede doelen is uniek en hiermee hoopt Hilgenkamp zowel een steentje bij te dragen aan een betere wereld als een voet tussen de deur te krijgen in de prijsvergelijkingsmarkt. Hilgenkamp: ?Je vindt er dus niet alleen sneller de goedkoopste tv of telefoon, je kan daarbovenop ook nog eens 3 euro aan een goed doel geven die wij betalen. En aan wie geef je die commissie liever, aan een de grote vergelijkingssites of aan een goed doel??

Meer informatie vind je op http://www.debesteprijs.nl