Frits Landesbergen bij Reken maar van Jazz
Frits Landesbergen bij Reken maar van Jazz brugmedia.nl

Frits Landesbergen bij Reken maar van Jazz

Cultuur

BINNENSTAD - Vibrafonist Frits Landesbergen is op zondag 28 september te gast bij Reken maar van Jazz op het podium van The Livingroom. Hij speelt samen met bassist Hans Mantel en drummer Imre Kruis.

Landesbergen geldt als een van de belangrijkste pleitbezorgers van de vibrafoon in Nederland. Hij bespeelt dit instrument op virtuoze wijze met vier stokken tegelijk. Hij studeerde cum laude af aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam en speelde sindsdien onder andere met Scott Hamilton en Monty Alexander.

Hans Mantel is bassist, musicoloog en programmamaker. Als sideman nam hij ruim twintig platen op met Amerikaanse en Europese jazzsolisten. Hij heeft gewerkt met grootheden als George Benson, Art Blakey, John Scofield, Wynton Marsalis, Stanley Turrentine, George Duke en vele anderen.

Reken maar van Jazz vindt plaats op elke vierde zondag van de maand. Elke editie worden er wisselende gasten van formaat uitgenodigd.

Het optreden van Frits Landesbergen op 28 september begint om 20.30 uur in café The Livingroom aan het Gasthuisplein 23. Entree is gratis.