Geen persoonsverwisseling bij moord op Voorhorst

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Uitgebreid onderzoek naar de moord op Zwollenaar Robert Voorhorst heeft uitgewezen dat een persoonsverwisseling hoogst onwaarschijnlijk is. ?We hebben gevraagd naar argumenten dat het om een persoonsverwisseling gaat. Die hebben we niet gekregen. Wel krijgen we informatie over Voorhorsts auto en over hemzelf?, vertelt een woordvoerder van de politie.

?Er is na zeer intensief speurwerk door de recherche tot op heden geen enkel bewijs voor dit scenario gevonden?, laat de politie weten. ?Het uitblijven van tips in die richting na oproepen in onder meer Opsporing Verzocht versterken en bevestigen deze uitkomsten van het onderzoek.?

De politie zegt dat de signalen over een mogelijke persoonsverwisseling de afgelopen dagen hardnekkig de kop opstaken: ?Dit leverde logischerwijs de nodige onrust op in de wijk Stadshagen, met name in de directe omgeving van de Akkerbergstraat waar de aanslag plaatsvond? De politie hoopt dat door het ontkrachten van deze signalen de rust snel weerkeert in de wijk. De komende tijd is de politie ook nog steeds zichtbaar en onzichtbaar in de wijk aanwezig.

Het onderzoeksteam naar de moord op Robert Voorhorst heeft de afgelopen dagen ook uit de wijk Stadshagen meerdere tips mogen ontvangen en wil de mensen hiervoor bedanken. ?Deze informatie wordt vertrouwelijk en met zorg behandeld?, merkt de politie op. Deze informatie helpt het rechercheteam enorm met het onderzoek. Mede hierdoor krijgt het team een helder beeld van opvallende en/of verdachte zaken zoals voertuigen en personen in de buurt. Ook schept deze informatie meer duidelijkheid over de achtergrond van het slachtoffer. De politie roept mensen die nog informatie hebben en dit nog niet gedeeld hebben met de politie nadrukkelijk op om zich alsnog te melden.

Het Openbaar Ministerie heeft een beloning van 15.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip. ?Voorzover ik weet hebben we nog geen gouden tip gekregen?, aldus een woordvoerder. ?We hebben inmiddels ruim dertig tips binnengekregen.?