WVF doet net voldoende tegen Meppel

(door Mark de Rooij)ZWOLLE - Door twee late doelpunten krijgt WVF hekkensluiter FC Meppel door de knieën, maar de grote kansen die de bezoekers krijgen, tonen aan dat het ook zomaar de andere kant op kan vallen. In de vierde klasse C is de titelstrijd weer open na de 1-0 nederlaag van Storica bij SCD'83 en de winst van EDON op Bruchterveld: 3-0.WVF scoort dit seizoen erg moeilijk -na negen duels staat de teller op dertien- en dat euvel steekt zaterdag op Sportpark De Weidesteen weer de kop op. In de eindfase van de aanval ontbreekt de finesse, of in sommige gevallen, het geluk. Een kopbal in de 72ste minuut van de sterke centrale verdediger Marthijn van der Steege breekt de ban voor WVF, dat nog twee grote Meppeler kansen overleeft alvorens Rob Meijerink de wedstrijd beslist: 2-0. Storica is na zaterdag nog wel koploper in de vierde klasse C, maar niet langer ongenaakbaar. De Zwolse ploeg had uit acht wedstrijden een honderd procent-score behaald, met bij tijd en wijle oogstrelend voetbal, maar krijgt in Dedemsvaart de rekening gepresenteerd voor een matige instelling. Op felheid afgetroefd door een formatie die negentig minuten lang keihard werkt en druk naar voren geeft, iets wat niet veel ploegen durven tegen Storica. ?SCD is één van de weinge voetballende ploegen in deze klasse. Ik denk niet dat andere ploegen dat ook tegen ons kunnen?, zegt verdediger Erik Pol. ?Ja, EDON misschien, dat weet ik niet.? De ploeg van trainer Jeffrey Hondebrink is Storica tot op één punt genaderd door een 3-0 overwinning op een concurrent die nu even is afgehaakt, Bruchterveld. SCD staat hier weer één punt achter. In de onderste regionen van 4C is de Zwolse derby tussen dorpsploegen VSW en Wijthmen met 4-2 gewonnen door de Windesheimers, die opklimmen naar de tiende plaats. Wijthmen staat nu veertiende, en laatste.Een hoogstandje van Hiro Granapragassan. Foto: Hans Smit - Sportief Zwolle