CSV ´28 verslaat koploper

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE-"We doen weer mee", reageerde CSV `28 trainer Edwin Kwakkel na de verrassende  2-1 winst van zijn ploeg in 3C op koploper Bergentheim. Zwolsche Boys blameerde zich in 2G door het in het streekduel bij VSCO ´61 volledig te laten afweten. De `kanaries´ wonnen met 4-0. Het duel tussen EDON en s-Heerenbroek werd gestaakt.
"Vandaag zag ik een echt team. Uitblinkers wil ik daarom niet noemen", aldus Edwin Kwakkel van CSV ´28. Zijn ploeg won met 2-1 van  Bergentheim en kruipt weer omhoog. Na de 2-0 werd Eddy Eggengoor  nog ingebracht bij de bezoekers en een tegendoelpunt in de slotfase resulteerde in billenknijpen. "Ik zag zelfs spelers met kramp op de grond liggen. Dat zegt tot voldoende", aldus Kwakkel die zijn draai bij CSV ´28 gevonden heeft."Ik ben hier nu drie weken, maar dit is een goede selectie." Zwolsche Boys liet het tegen VSCO ´61 afweten. Trainer John Beijen repte na afloop zelfs over een wanprestatie. Grote man bij de Veluwenaren was Wim de Vries die drie keer raak schoot .

Gestaakt
In 4C werd het duel tussen EDON en `s-Heerenbroek twintig minuten voor tijd bij een 0-0 stand gestaakt. Door drie rode kaarten aan Zwolse kant en twee daaropvolgende blessures stonden er nog maar zes spelers op het veld. Trainer Maikel Hondebrink was door zijn wissels heen. "Heel vervelend allemaal. Ik baal hier enorm van", was de reactie van een ontgoochelde Hondebrink. "We waren niets minder en dan dit. Ik vond de scheidsrechter wel snel rode en gele kaarten trekken." Zijn collega Gerrit Bien hield er een compleet andere lezing op na. "Zij hebben bewust aangestuurd op het staken. Ik vind het een schandalige zaak", liet de oefenmeester van `s-Heerenbroek op de site van Brugmedia/De Brug weten. Vrolijker nieuws is te melden over Wijthmen dat verrassend met 3-2 won van Bruchterveld. Grote man was Stefan Poppe. De technicus nam de totale productie voor zijn rekening. Trainer Geert Bos sprak vooral van een teamprestatie."We hebben er hard voor gewerkt en Stafan werd ook een paar keer geweldig aangespeeld.´

Overige Uitslagen
Zaterdag: 3C: Avereest-HTC 1-3, SVV ´56-SVI 1-0. 4C:VSW- Kloosterhaar 2-7, HFC Storica-Wilsum 5-2, ZAC DKB 2-0.