Dierenarts laat uitgehongerde pony inslapen

Partnerbijdrages

ZWOLLE (ANP) - De Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID) heeft in een weiland in Zwolle een acht maanden oude pony aangetroffen die op sterven na dood was. Het dier lag daar, zo bleek uit navraag bij de melder, al drie dagen en was cachectisch. Dat wil zeggen dermate vermagerd dat het zichzelf van binnen 'op at'. De dierenarts heeft de pony laten inslapen. Elders in Zwolle haalde de LID zeven verwaarloosde honden uit een vervuilde woning, zo meldde het ANP donderdag.


Een woordvoerder van de inspectiedienst bevestigt beide voorvallen, die volgens hem niets met elkaar hebben te maken. Bij de pony was geen vet of spierweefsel meer te zien. Een van de ogen van het dier zat helemaal dicht en de ander was ontstoken. De neus was kapot en vervuild. Om privacy-redenen kon de zegsman niet aangeven waar in Zwolle de pony is aangetroffen.


De honden werden aangetroffen in een centimeters dikke laag uitwerpselen die in combinatie met urine de huid van de viervoeters had aangetast. Verder bleken de dieren vermagerd, de ogen van de honden ontstoken en de nagels te lang. In overleg met de Dienst Regelingen van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie heeft een inspecteur van de LID de honden in bewaring genomen en overgebracht naar een opvangadres. Daar krijgen de honden onderdak en worden ze verzorgd op kosten van de eigenaresse.