Automobilist rijdt over voet verkeersregelaar

Partnerbijdrages


BALKBRUG/ZWOLLE - Een 25-jarige Zwollenaar is in de nacht van vrijdag op zaterdag aangehouden voor het negeren van een stopteken en mishandeling.

Eerder die avond was de man over de Hoogeveenseweg in Balkbrug gereden, waar op dat moment een evenement voor tieners plaatsvond. Daardoor waren er veel kinderen en ouders op straat en werd het verkeer in goede banen geleid door verkeersregelaars. De man had blijkbaar haast en reed met hoge snelheid langs een rij wachtende auto´s, negeerde tot tweemaal toe een stopteken van een verkeersregelaar en vervolgde zijn weg via de stoep in de richting van de verkeerslichten.

Daar kreeg hij opnieuw een stopteken van een verkeersregelaar. Wederom ging de man er via de stoep vandoor. Daarbij raakte hij de verkeersregelaar en reed over diens voet. Uiteindelijk sloeg de man, tegen het verkeer inrijdend, rechtsaf de Zwolseweg op en verdween uit het zicht. Hij kon later op basis van het kenteken in zijn woning in Zwolle worden aangehouden. De man is voor nader onderzoek ingesloten en krijgt proces-verbaal aangezegd.