HTC wint, remise Zwolsche Boys

Sport

ZWOLLE - Dinsdagavond werden diverse inhaalduels gespeeld. In 4D stond de derby tussen titelkandidaat HTC en Wijthmen op het programma. In Wijthmen nam HTC de leiding via Eugene Webb, maar Wijthmen kwam via Sander van Gurp en Renzo van de Vegte voor rust nog verrassend op voorsprong. Ook in de tweede helft was er genoeg te beleven. Via opnieuw Eugene Webb en Michel van Heerde kwam HTC opnieuw op voorsprong. Renzo van de Vegte bracht zijn club andermaal op gelijke hoogte maar moest wel toezien hoe Jasper Koopman de titelkansen voor De Tuinders in takt hield. "We hebben na deze zwaarbevochten zege altijd nog een kansje op de titel ", concludeerde trainer Edwin Kwakkel (foto) van HTC dat nu 42 punten heeft en een wedstrijd meer gespeeld dan koploper Swift ´64 met 43 punten. Ook ZAC doet nog mee om het kampioenschap.

In 2H verpeelde Zwolsche Boys twee punten tegen ASC ´62. In Dalfsen kregen de Zwollenaren kansen genoeg om het duel winnend af te sluiten. Niels Goedegebuur scoorde tweemaal voor Zwolsche Boys maar dat was niet voldoende. Chiel Pasman bracht namens de Dalfsenaren de stand tien minuten voor tijd op 2-2.

De wedstrijd tussen OZC en SVI werd afgelast wegens onduidelijkheid en miscommunicatie over het aanvangstijdstip.