Dieze West in ondertal naar remise tegen SV Zwolle

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Dieze West stond vóór het duel tegen SV Zwolle op een derde plek in 3B. De geelwitten bivakkeerden op een tiende plaats met negen punten minder. Dat verschil op de ranglijst kwam zondag echter niet tot uitdrukking. Het werd op De Marslanden 3-3.


SV Zwolle heeft een uitgelezen kans gemist om verder afstand te nemen van de onderste plekken. Tegen het favoriete Dieze West werd in de slotminuut een zeker lijkende 3-2 zege weggegeven. Topschutter Lodewijk de Vries  scoorde namens Dieze West nog uit een vrije trap. ''Als je met negen man alsnog een punt pakt is dat mooi. Aan de andere kant lopen we onnodig achterstand op. Het was een echte derby. Misschien daarom zat een aantal van onze spelers niet in de wedstrijd." Voor Edward van Dootingh was het duel een hoogtepunt in zijn loopbaan. De SV Zwolle verdediger scoorde twee keer. "Ik geloof dat ik ooit een keer heb gescoord, ik dacht tegen ZAC. Daar houdt het wel mee op.


Leuk dus, maar ik had toch liever maar gewonnen. Als we ooit de kans hadden op winst tegen Dieze West was het vandaag. Zij lopen schade op, maar wij ook met het oog op handhaving. " Edwin Maat en Azwad Albradi kregen, na ieder twee keer geel, rood bij Dieze West. Laatstgenoemde mogelijk als gevolg van administratieve wanorde bij de scheidsrechter. Behalve De Vries en Van Dootingh waren Nejim El Atiaoui, Wahid Shimeri ( Dieze West) en Danny Bezuijen (SV Zwolle)   trefzeker voor beide ploegen.