Broekriem wordt aangetrokken binnen Wezo Groep

Partnerbijdrages

ZWOLLE - 'Om van Wezo een financieel gezonde organisatie te maken is het nodig om te bezuinigen op de bedrijfsvoering'. Dit is de conclusie van het verbeterplan dat de interim-directeur Richard de Winter (foto) aan de Raad van Commissarissen en de aandeelhoudende gemeenten Dalfsen, Hattem, Raalte, Zwartewaterland en Zwolle woensdagmorgen heeft gepresenteerd.

''De organisatie van Wezo wordt effectiever ingezet, zowel commercieel als waar het gaat om de instroom, doorstroom en uitstroom van Sw-medewerkers. Daarnaast gaat de organisatie bedrijfsmatiger werken in een slankere vorm.'', liet De Winter tijdens een persconferentie weten.

''Dit houdt in dat er van de 99 werknemers in 2012 nog 66 werkzaam zijn in de nieuwe Wezo-organisatie. Deze formatiereductie heeft geen betrekking op de medewerkers met een WSW-indicatie.''

Daarnaast wil Wezo verliesgevende Product-Markt-Combinaties afstoten, structurele samenwerkingsverbanden aangaan met andere (semi)commercile partijen en de doorstroom naar begeleid werken, detachering en groepsdetachering vergroten.

De Wezo hoopt dat door deze maatregelen het operationeel resultaat met 1,3 miljoen verbeterd in 2014. De gemeenten voeren in de tweede helft van dit jaar inhoudelijk overleg over de langere termijn consequenties van de nieuwe wet Werken naar Vermogen en de gevolgen die dit heeft voor Wezo.