Carnavalsverenigingen geven gul aan Ronald McDonald Huis Zwolle

Partnerbijdrages

ZWOLLE - Een gezamenlijke inzamelactie van carnavalsverenigingen de Wezenlozen uit Zwolle en de Hunnen uit Steenwijk heeft dit jaar ruim 1750 euro opgebracht. Jaarlijks houden de twee carnavalsverenigingen een actie om geld in te zamelen voor het Ronald McDonald Huis Zwolle. Voor het geld worden cadeaus gekocht die op het verlanglijstje staan van het huis. Woensdagavond zijn de cadeaus  overhandigd aan het huismanagement.

Jan Kooistra van de Wezenlozen: ''Voor het achtste achtereenvolgende jaar hebben we de actie voor het huis gehouden. Sinds drie jaar vergezellen de Hunnen ons ook. Een unieke samenwerking tussen een carnavalsvereniging uit Zwolle en Steenwijk. Dit jaar hebben we gezamenlijk op verschillende punten rond de Zwolse binnenstad lopen collecteren. Een gezellige happening waarbij we altijd weer vele positieve reacties ontvangen. Naast de collecte is ook de opbrengst van het 'prinsendarten' tijdens de carnaval naar de inzamelactie gegaan. Van het geld zijn diverse praktische aankopen gedaan, dit varieert van snijplanken tot stofzuigers.

Lianne Booijink van het Ronald McDonald Huis Zwolle is dankbaar voor de gulle giften. ''De economische crisis raakt ons ook. We merken dat bedrijven en particulieren vaker de hand op de knip houden. We zijn de carnavalsverenigingen daarom zeer dankbaar met het initiatief. Mede hierdoor kan er weer een deel van ons verlanglijstje worden geschrapt. Wat extra leuk is zijn een drietal schilderijen, deze krijgen een prominente plek in onze huiskamer in het nieuwe ziekenhuis.''