Portiekflats Bachlaan en winkels Beethovenlaan worden gesloopt

Partnerbijdrages


ZWOLLE - De portiekflats aan de Bachlaan en winkels aan de Beethovenlaan in Holtenbroek worden in maart 2013 gesloopt. Dat heeft woningcorporatie SWZ bekend gemaakt.


Het betreft in totaal 162 woningen, vijftien commercile ruimtes, negen kantoorruimtes aan de Porporastraat en zes winkelruimtes aan de Beethovenlaan. De corporatie wilde eerst de vernieuwing van Holtenbroek 1 (De Muziekwijk) afronden. De verkoop van de laatste 46 nieuwbouwwoningen is daar vorige week begonnen. SWZ verwacht dat de vernieuwde Muziekwijk eind 2013 helemaal klaar is.


In en rond de Bachlaan wonen al geruime tijd bewoners en winkeliers met een tijdelijk contract. Deze woningen konden alleen worden gehuurd (via de leegstandwet) als bewoners konden aantonen dat ze na beindiging van het huurcontract elders een onderkomen kunnen vinden. Er zijn nog zestien oorspronkelijke bewoners voor wie een andere woning gevonden moeten worden. De bewoners, winkeliers en omwonenden zijn via een brief op de hoogte gebracht van de sloopdatum.


 


De woningcorporatie gaat de komende tijd aan de slag met haar plannen voor dit gebied.