Actiegroepen vragen aandacht voor stadslandbouw

Partnerbijdrages

 


ZWOLLE - Transition Town Zwolle (TT Zwolle) en de Guerrilla Gardeners (GG) voeren momenteel een gezamenlijke actie. In het centrum en in een aantal wijken zijn bordjes geplaatst en erwtenplantjes geplant.


Op de bordjes staan vragen als `Komt hier uw buurtmoestuin?´ of `Plannen voor een buurtmoestuin?´. Ze worden geplaatst bij groenstroken of braakliggende terreinen. Ieder die dat wil mag een erwtenplantje mee naar huis nemen als begin van een moestuin. Aan de Nieuwe Markt bij het oude postkantoor hebben de Guerrilla Gardeners pluk-kruiden in manden opgehangen. Zij vormen een hangend pluk-kruidentuintje.


Met deze actie willen TT Zwolle en de GG aandacht vragen voor stadslandbouw en buurt(moes)tuinen. Stadslandbouw is in veel steden in opkomst. "Het is onze wens dat veel meer Zwollenaren groente en fruit gaan kweken in hun eigen tuin of met buren en buurtbewoners in een gemeenschappelijke buurttuin", zegt Margreet van TT Zwolle.


Transition Town Zwolle (http://zwolle.transitiontowns.nl/) heeft zich als doel gesteld om Zwolle te helpen voor voedsel een zelfvoorzienende stad te worden. Guerrilla Gardeners zijn burgers die zelf aan de slag gaan om de stad groener te maken.