Man moet huis uit na hennepteelt

Partnerbijdrages

ZWOLLE (JPZ) - De voorzieningenrechter in Zwolle heeft bepaald dat een bewoner van de Bastertkamp in Zwolle zijn huurwoning voor het einde van deze maand uit moet en de sleutels moet inleveren bij woningstichting SWZ. De bewoner moet weg omdat in maart van dit jaar in de woning een hennepplantage werd aangetroffen.

Woningstichting SWZ spande een kort geding aan bij de Zwolse rechtbank omdat de man in strijd met de regels van de huurovereenkomst had gehandeld. Bij de ontmanteling van de hennepkwekerij telde de politie ruim 800 planten. Bovendien bleek dat de woning was verbouwd en dat er schade was aangericht. Zo was er een muur gesloopt tussen twee slaapkamers om zo een grotere ruimte voor de hennepplanten te realiseren. Daarnaast werd de stroom in de woning illegaal afgetapt en omgeleid.

Ontruiming
De woningstichting had de kort gedingrechter gevraagd om een voorschot op de schadevergoeding ter grootte van 2.500 euro, maar daar wilde deze geen beslissing over nemen omdat hiervoor geen spoedeisend belang bestaat. De woningstichting mag na het eind van de maand, samen met een deurwaarder en met hulp van de politie, de woning ontruimen wanneer de bewoner zich niet uit zichzelf heeft gehouden aan het vonnis van de rechtbank.