Hockeyers verstevigen koppositie

Sport

ZWOLLE - Waar het bij de dames van HC Zwolle kommer en kwel is, kunnen de hockeymannen hun geluk momenteel niet op. Zondag boekte de ploeg van trainer Bert Bunnik de achtste zege op rij.

Arnhem werd met 7-0 opzij gezet, waardoor het gat naar de naaste concurrenten groeide tot vijf punten. Het vooraf door Bunnik als favoriet bestempelde Groningen verspeelde twee punten en staat nu op gelijke hoogte met Wageningen. Arnhem is de hekkensluiter in de eerste klasse D en had helemaal niets in te brengen op het Hoge Laar. Het treffen had bij vlagen meer weg van een handbalwedstrijd. “Arnhem groef zich volledig in. We stonden met z’n allen rondom de cirkel”, zag Bunnik. Zwolle kwam in de eerste helft op 3-0 en liep na de pauze uit naar 7-0. Aanvoerder Pieter-Jan Voerman scoorde vier keer uit een strafcorner. 

Bunnik was verheugd te melden dat jonkies Hugo Lokhorst en Mees van Bosse veel speelminuten maakten. “We zijn vorig jaar begonnen met het inpassen van jeugd en dat betaalt zich nu uit. Daar ben ik heel blij mee.”  
HC Zwolle heeft twee uitwedstrijden voor de boeg. Eerst moet het op bezoek bij Apeldoorn en op 8 november wacht de kraker in en tegen Groningen.