SV Zwolle Handbal

Heren SV Zwolle Handbal pakten winst af van Duiven in laatste seconden

Dat Sint en zijn Pieten weer in Nederland zijn, wilde nog niet zeggen dat de heren van SV Zwolle de twee punten cadeau zouden krijgen in en tegen Duiven. Op de stormachtige zondag moesten de mannen aantreden tegen Duiven, waar afgelopen jaren de punten nooit werden meegenomen naar Zwolle, nog meer reden om volle bak te spelen en de punten nu eens mee naar huis te nemen.

Dat de heren de twee punten mee naar huis wilde nemen werd vanaf minuut één duidelijk. De laatste training werd vooral getraind op het voetenwerk tijdens het verdedigen en op het goed rondspelen van de bal. Dit werd meegenomen in de wedstrijd, want na 8 minuten spelen stond het 0-4 voor het team uit Zwolle.

Duiven gaf zich echter niet zomaar gewonnen, ze trokken hun trukendoos open, het team begon namelijk zonder wissels en na tien minuten spelen zaten er ineens vier man op de bank, wat duidelijk effect op het spel van het thuisteam had. Een paar aanvallen en schoten vanuit het midden zorgde ervoor dat de stand gelijkgetrokken werd naar 6-6. Vanaf de gelijkmaker bleef de wedstrijd ook gelijk opgaan en volgde de ruststand van 10-9 op het scorebord.

In de rust werd erop gehamerd dat de tweede helft gespeeld moest worden zoals de eerste helft werd begonnen. Er is geen moment geweest dat de koppies hingen en vol vertrouwen gingen de mannen de tweede helft in. Met een hard geplaatst schot van Rik Talens werd de stand weer gelijk getrokken naar 10-10. Door onder andere goed keeperwerk van Arno te Wiele, die maar liefst vier strafworpen stopte, bleef de wedstrijd gelijk opgaan.

Een klein kwartier voor het einde kwam er een dipje in het spel van de Zwolse formatie. Onnodige tijdstraffen, door onder andere een foute wissel, zorgde ervoor dat het thuisteam een voorsprong van drie punten pakte. Door hard met elkaar te knokken wisten de Zwollenaren de stand weer gelijk te trekken en met nog een paar minuten op de klok en doelpunten aan beide zijden werd het erg spannend.

Eén minuut voor het einde van de wedstrijd dreigde Rens Ruiter de schlemiel van de middag te worden, met een stand van 21-21 op het scorebord mistte hij een break-out, waardoor het gelijk bleef en Duiven een tegenaanval kon opzetten. Gesterkt door de woorden van zijn teamgenoten besloot Rens om dat niet te laten gebeuren, want opnieuw in de break-out maakte Rens Ruiter de winnende goal in de laatste seconden, waardoor hij als held van de dag van het veld kon.

SV Zwolle Heren 1 bezet door deze zwaar bevochten overwinning de vierde plaats op de ranglijst. Aankomende zondag spelen de heren om 13.50 uur thuis in sporthal Zwolle Zuid tegen H.H.V. Donar, waarbij ze uw support weer goed kunnen gebruiken.

Doelpuntenmakers: Rik Takens 8 Bart Kroeze 7 Rens (alias Held) Ruiter 4 Luuk Broers 2 Erwin van der Meij 1