Westerhuis opvolger van Pot bij Be Quick '28

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Wilfred Westerhuis uit Elburg is de opvolger van Arnie Pot als hoofdtrainer van Be Quick '28. Westerhuis is momenteel bezig aan zijn derde seizoen bij VSCO '61.

"Met Westerhuis haalt Be Quick ’28 een trainer in huis die past binnen het profiel dat door bestuur en Technische Commissie is opgesteld: jong, vakkundig, ambitieus, gedreven en toekomstgericht. Maar het belangrijkste is dat Wilfred een visie op voetbal heeft die aansluit bij de visie en de plannen van Be Quick ’28", zo laat de club weten in een persbericht.

Pot is bezig aan zijn vierde seizoen en hoopt Be Quick achter te laten als eersteklasser. De man die als speler de hoogtijdagen van de club meemaakte leidde Be Quick vorig seizoen naar het kampioenschap in de tweede klasse. Het is nog niet bekend waar Pot volgend seizoen aan de slag gaat. Hij is niet in het bezit van een TC 1-diploma. Dit seizoen heeft hij daarvoor compensatie gekregen.

Volgens Pot is dit niet de reden dat hij Be Quick '28 na dit seizoen verlaat. Hij vond vier jaar bij één club genoeg. Voor zijn tijd bij Be Quick was Pot vier seizoenen trainer van CSV '28.

Oosterhuis komt met VSCO uit in de derde klasse, voor het derde seizoen op rij. De club uit Oosterwolde is zijn eerste klus als hoofdtrainer. Daarvoor was hij assistent-trainer bij Nunspeet. Westerhuis is dit seizoen bezig met de cursus voor TrainerCoach 1, noodzakelijk voor het werken in de eerste klasse of hoger.