PEC geeft voorsprong uit handen tegen NEC

ZWOLLE - PEC Zwolle heeft de uitwedstrijd tegen NEC ondanks een 0-2 voorsprong niet weten te winnen. De thuisploeg kwam in het eerste kwartier na rust langszij, waarna het beide kanten opkon. Het bleef bij 2-2.

Na 21 minuten kopte Trent Sainsbury raak uit een vrije trap van Stef Nijland en kort voor de pauze scoorde Lars Veldwijk oog in oog met doelman Van Duin.  PEC miste ook nog een aantal kansen in de eerste helft. Daarvoor kreeg het in de tweede helft de rekening gepresenteerd. Jarno Bikel en Anthony Limbombe trokken de stand recht. PEC herpakte zich goed na de tegentreffers, maar een doelpunt bleef uit. Veldwijk schoot op de buitenkant van de paal en Queensy Menig stuitte op Van Duin.

PEC staat nu achtste in de Eredivisie, met twee punten achterstand op NEC, dat zesde staat. Zondag speelt PEC Zwolle in eigen huis tegen AZ. Aanvang: 14.30 uur.