Afbeelding
Pedro Sluiter

Extra boeken voor de verhuizing

· leestijd 1 minuut Algemeen

BINNENSTAD - Lezers die hun boeken lenen bij de Stadkamer-vestiging in de binnenstad kunnen nog tot 31 december 16.00 uur dubbele aantallen (dertig stuks) media lenen voor een dubbele periode (acht weken). Dan sluit de bibliotheek na bijna dertig jaar haar deuren aan de Diezerstraat.

Stadkamer verhuist in januari 2016 van de Diezerstraat naar het stadhuis. Daardoor is de centrumlocatie van de bibliotheek van 1 tot 25 januari gesloten. In de laatste week in het centrum krijgen leners gratis

tassen - zolang de voorraad strekt - om maar zoveel mogeljk boeken te kunnen meenemen. Op oudejaarsdag treedt van 11.00 tot 14.00 uur de Zwolse vocalgroep la CliQue op.

Op maandag 25 januari maakt Stadkamer een doorstart aan het Grote Kerkplein 15. In 2016 neemt Stadkamer centrum tijdelijk haar intrek in het stadhuis. Het pand aan de Diezerstraat is verkocht aan ZARA. In 2017, als de verbouwing aan de Zeven Alleetjes is afgerond, kan Stadkamer verhuizen naar haar definitieve locatie.

Tienduizenden boeken, cd’s, dvd’s en tijdschriften worden direct na 31 december in- en later weer uitgepakt. Doordat het stadhuis iets krapper is, wordt het passen en meten. Het is de bedoeling dat de bestaande collectie beschikbaar blijft voor het publiek. Ook alle medewerkers die voor en achter de schermen werken, krijgen hun tijdelijke werkplek aan het Grote Kerkplein. Wie tussen 1 en 25 januari toch nog wil lenen of inleveren, kan altijd bij een van de andere vestigingen in Zuid, Aa-landen of Stadshagen terecht.