Afbeelding

‘Invloed van een slecht buitenmilieu op de longen’

Algemeen

KAMPERPOORT - Paul Wensveen, sociaal verpleegkundige bij GGD Ijsselland en GGD Twente spreekt voorl Longpunt Zwolle over de invloed van een slecht buitenmilieu op de longen.

Zo gaat hij onder meer dieper in op: Wat te doen bij smog?, wat is fijnstof? en wanneer ondervinden mensen met een longziekte daar hinder van? Welke maatregelen kunnen ze nemen? Tijdens en na de presentatie kunnen de bezoekers aangeven wat hen bezighoudt en kunnen zij vragen stellen aan de gastspreker. Longpunt Zwolle wordt gehouden bij de Nieuwe Haven aan de Burgemeester Vos de Waelstraat 1 in de wijk Kamperpoort om 14.00 uur.

Wie een longziekte heeft, krijgt de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen? Longpunt werkt in Zwolle samen met Icare Thuiszorg, Isala, IJsselheem en het Longfonds. Longpatiënten en hun partners kunnen maandelijks naar het Longpunt; een themamiddag met informatie en voor het delen van elkaars ervaringen, maar ook om in gesprek te gaan met longverpleegkundigen, longartsen, huisartsen en fysiotherapeuten.

Iedereen kan gratis deelnemen aan Longpunt. Bel voor meer informatie 06-510 06 815. Mensen die komen, worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.