Afbeelding
Pedro Sluiter

Van Oostrum en Dieze West per direct uit elkaar

· leestijd 1 minuut Sport

ZWOLLE - Michel van Oostrum keert niet meer terug als trainer van Dieze West. Het bestuur van de Zwolse hoofdklasser maakte zojuist bekend dat de samenwerking per direct is beëindigd.

Van Oostrum was de afgelopen zes wedstrijden van Dieze West geschorst en verscheen op verzoek van het bestuur al die tijd niet op Het Hoge Laar, ook niet voor de trainingen.Na de onrust die wat ontstaan over het vertrek van twee spelers, Lodewijk de Vries en Jeffrey de Nooijer, achtte het bestuur het verstandig om een 'time-out' in te gelasten. Onduidelijk was of de oud-prof terug zou keren. Naar nu blijkt ziet het bestuur geen heil meer in een voortzetting van de samenwerking.

Een terugkeer van Van Oostrum zou volgens voorzitter Henry Beekman te veel onrust met zich meebrengen. “In de tijd dat de trainer weg was zijn twee spelers (Lodewijk de Vries en Jeffrey de Nooijer, red.) teruggekeerd in de selectie. Zij hebben ook allebei gespeeld afgelopen zondag. De selectie is momenteel aardig uitgedund door blessures en schorsingen. Als Van Oostrum terugkeert, ben je die jongens waarschijnlijk weer kwijt. Dat is niet ideaal. Dat geeft veel onrust”, zegt Beekman. “Wij hebben voor het gesprek met Van Oostrum contact gezocht met een paar jongens in de selectie en hen de situatie uitgelegd. De spelers schikken zich in de situatie die is ontstaan.”

Van Oostrum vindt het jammer dat hij niet terugkeert voor de groep, maar legt zich bij de breuk neer. “De wens van mij en van de spelers was om door te gaan. Maar we hebben afgesproken dat dit het beste was. We hebben goed en kort en krachtig gesproken. De financiële verplichting naar mij toe komen ze na. We zijn goed uit elkaar gegaan”, zegt de trainer.

Dieze West vraagt dispensatie aan bij de KNVB voor de rest van dit seizoen. De trainer van volgend seizoen, Stephan Rahantoknam, volgt dit seizoen de TC 1-cursus, nodig voor het trainen van clubs in de eerste klasse en hoger. Rahantoknam is nu nog werkzaam bij tweedeklasser SVI. Beekman: “Het zou niet ondenkbaar zijn dat, als hij TC1 haalt, hij al iets zou kunnen doen bij ons aan het einde van het seizoen. Dan voldoe je in ieder geval aan de eisen van de KNVB. Het is niet ideaal, maar we moeten de kwaliteit van de twee assistent-trainers ook niet onderschatten.”

Michel Stijf en Rieks Bosman nemen voorlopig de honneurs waar, zoals ze dat de laatste zes wedstrijden al deden en ook vorig seizoen, toen Jan Verheijen was opgestapt als hoofdtrainer. Negen wedstrijden voor het einde kwam Van Oostrum, die met de club het kampioenschap in de eerste klasse binnenhaalde. Dieze West staat momenteel op de negende plaats in de zondaghoofdklasse C, net boven de gevarenzone.