Afbeelding

Alle inwoners Zwolle kunnen meedoen aan Buurt-voor-Buurt Onderzoek

Algemeen

ZWOLLE – De gemeente Zwolle houdt momenteel het Buurt-voor-Buurt Onderzoek. In eerste instantie konden inwoners alleen op uitnodiging aan het onderzoek meedoen, maar inmiddels is de vragenlijst opengesteld voor alle inwoners vanaf 18 jaar en ouder.

De vragenlijst staat online op www.zwolle.nl/bvb2016. De sluitingsdatum van het onderzoek is 15 februari. “Meedoen is belangrijk”, volgens de gemeente. “Het is hét moment om uw mening te geven over wat u belangrijk vindt in uw buurt of wijk over bijvoorbeeld de leefbaarheid, veiligheid en participatie. Onder de deelnemers worden tien waardebonnen van 100 euro verloot.”

De opbrengst van het onderzoek gebruikt de gemeente om gericht in buurten of wijken aan de slag te gaan, al dan niet samen met organisaties in de wijk. Gemeente en bewoners hebben de uitkomsten van het vorige Buurt-voor-Buurt Onderzoek, twee jaar geleden, gebruikt om verschillende initiatieven te starten. Zo hebben bewoners rondom het Simon van Slingelandtplein een groenstrook geadopteerd, organiseren buurtbewoners in de Kamperpoort gezamenlijk activiteiten en slaan inwoners van Stadshagen de handen in een tegen hondenpoep. Soms gebeurde dit met hulp van andere organisaties in de wijk. De initiatieven moeten bijdragen aan een verbetering van de buurt. Kijk voor meer initiatieven op de ideeënkaart (www.geopoort.nl/DoeMee).

De antwoorden worden op stads-, wijk- of buurtniveau geanalyseerd en nooit op individueel niveau. Hierbij houdt de gemeente Zwolle zich aan de Wet bescherming persoonsgegevens. De antwoorden worden altijd geanonimiseerd verwerkt (https://www.zwolle.nl/bescherming-persoonsgegevens-bij-onderzoek).