Sassendonk heeft landelijke primeur met patatje Blauwvingers

Cultuur

Zwolle heeft er een primeur bij: het patatje Blauwvingers. Tijdens het carnavalsconcert maandag in theater De Spiegel krijgen stadsprins Prins Kinne I en burgemeester Henk Jan Meijer het eerste frietje Zwolse Blauwe aangeboden.

De aardappels voor deze bijzondere friet zijn geteeld door Alfons van Vilsteren en Peter Sips van zorg-, leer-, en kaasboerderij De Huppe in Schelle. Alfons: “De aardappels zijn geteeld zonder kunstmest, bestrijdingsmiddelen of wat dan ook. Alleen verwend met bloed, zweet, tranen, zon en soms te veel regen. Puur natuur dus, en ze smaken heerlijk”.

Bij de uitreiking maandagmiddag van de Gouden Klinker bij Lunchroom Blocks aan de Diezerstraat wordt het patatje Blauwvingers ook geserveerd aan de winnaars van de Gouden Klinker en aan andere liefhebbers. Peter: “Ik hoop dat er ook wat overschiet voor Jeugdstadsprins Jasper I, in de Spiegel, anders bij Blocks. Hij is een echte liefhebber weet ik”.

De Zwolse Blauwe zijn te koop in de landwinkel van zorg-, leer-, en kaasboerderij De Huppe, aan de Kleine Veerweg 9 in Schelle. Daar zijn ook veel andere ambachtelijke producten te koop, waaronder allerlei soorten zelfgemaakte kaas.

Voor meer informatie: Alfons van Vilsteren: 06-51361055 of Peter Sips: 0612070639.