Afbeelding

Toekomstige Eekwal werpt schaduw vooruit in schets

Algemeen

ZWOLLE - De gemeente Zwolle heeft samen met bewoners en bedrijven op de Eekwal en belangengroepen als de Fietserbond een aantal varianten voor de toekomstige inrichting van de Eekwal gemaakt. Een schets toont hoe het gebied er uit kan komen te zien.

Dit voorjaar wordt er, in de aanloop naar de definitieve herinrichting, al een aantal maatregelen genomen. Er wordt een groenstrook aangelegd ter hoogte van Eekwal nummer 33 tot en met 37. De inrit naar het bolwerk wordt iets verplaatst en er komen groenstroken aan de overzijde waar voorheen de bushaltes waren.

De aanpassingen komen, aldus de gemeente, voort uit de wens van bewoners van de Eekwal om de leefbaarheid en verkeersveiligheid van de straat te vergroten.

De gemeente: “In 2018 rijden er geen bussen meer over de Eekwal, dat is ook het moment waarop het gebied heringericht kan worden. Het college van burgemeester en wethouders heeft daarvoor een voorkeur voor de inrichting vastgesteld en vraagt aan de gemeenteraad om daar in 2018 geld beschikbaar voor te stellen. Vooruitlopend daarop wordt dit voorjaar al een aantal maatregelen genomen om te voorkomen dat er te hard gereden wordt op de Eekwal nu er minder bussen rijden en halteren. Deze maatregelen passen in de herinrichtingsplannen voor 2018.