Afbeelding

Bizar avontuur: met auto van gerecycled afval naar Zuidpool

· leestijd 1 minuut Algemeen

ZWOLLE - Wilco van Rooijen en Edwin ter Velde vertrekken begin 2018, over het ijs van Antarctica naar de Zuidpool. Ze doen dan met een auto die is gemaakt van gerecycled plastic. Afval dat anders op de Nederlandse straten zwerft.

De kick-off vindt plaats op 16 april op het Rodetorenplein in Zwolle. De activiteiten van deze ‘Afval ontmoet Avontuur’ bijeenkomst is met name gericht op kinderen. Zij kunnen plaatsnemen in de Antarctica-wagen die wordt ingezet op een barre tocht, die over een lengte van 2.300 kilometer naar een hoogte van 3.000 kilometer voert.

“Wilco en Edwin willen met de expeditie laten zien dat afval waardevolle grondstoffen bevat waar we zorgvuldig mee om moeten gaan”, schrijft de gemeente Zwolle in een persbericht. “De twee beginnen hun tocht in Zwolle en gaan het komende jaar de Nederlandse gemeentes af om kinderen te vragen afvalplastic te verzamelen. Hiervan wordt de auto gebouwd. Zwolle bijt het spits af. Tegelijkertijd kunnen de inwoners van Zwolle geïnspireerd raken door zo’n avontuur en hun ideeën voor de vermindering van afval inbrengen.”

Op 16 april is er tussen 13.30 en 15.30 uur een kennisquiz over afval en grondstoffen. Hiervoor kunnen kinderen uit groep 7 en 8 van de basisschool zich aanmelden. Los van het event krijgen de inwoners van Zwolle op dit moment en de komende tijd de mogelijkheid om via meedenksessies en enquêtes, ideeën aan te dragen over hoe de afvalberg in Zwolle verkleind kan worden. Op de website www.zwollezonderafval.nl vindt men meer informatie.