Zaterdag 30 april Eerie Wanda in Goudsteeg21

· leestijd 1 minuut Cultuur

Zaterdagavond 30 april treedt Eerie Wanda op in Goudsteeg21 in Zwolle. Eerie Wanda is het project van de Kroatisch-Nederlandse singer-songwriter Marina Tadic. Er hangt binnen de muziekwereld al een tijdje ‘een buzz in de lucht’ rondom Eerie Wanda. En dat is ook niet zo verwonderlijk als je al voor het uitbrengen van je debuutalbum het podium deelde met Allah-Las en Jacco Gardner en op Le Guess Who en het Amerikaanse SXSW festival hebt gestaan.

Het optreden in Goudsteeg21 is onderdeel van een (inter)nationale tour om de LP ‘Hum’ te promoten. Deze debuut-LP is verschenen op het New Yorkse psychlabel Beyond Beyond is Beyond en presenteren ze, zoals ze zelf aangeven: “Op leuke, bijzondere plekken, passend bij onze muziek”.

De tijdloze melodieën en nostalgische klanken omlijsten de zang van Tadic. Teruggrijpend op de inspirerende psychedelische rock van de jaren zestig zonder dat het retro wordt. Tussen de warme weelderige gitaarlijntjes, nevelige orgel en verleidende ritmes zorgt Tadic’ dromerige stemgeluid ervoor dat er onder die onberispelijke arrangementen toch precies de juiste onderhuidse spanning voelbaar is.

Voor liefhebbers van Hope Sandoval, Angel Olsen, maar ook Jefferson Airplane en Velvet Underground.

Eerie Wanda vond het al tof om filmpjes van zijn shows te zien, dus zal de oude oerboom van psychedelische visuals ‘The Sahara Farm Lightshow’ niet ontbreken.

Eerie Wanda-Live @3voor12 radio https://youtu.be/xpErq0BNuGU

Eerie Wanda-To Dream Again https://youtu.be/0jVL3VCRT00

Eerie Wanda-Volcano Lagoon https://youtu.be/SXCWfPZw-RI

Concertinformatie
Datum: Zaterdagavond 30 april 2016
Locatie: Goudsteeg21 in Zwolle (binnenstad)
Aanvang: 20.30 uur. Zaal en kassa open om 20.00 uur
Entree: € 10,00
Kaartverkoop: Minstrel Music, Assendorperstraat 95-1 Zwolle, info@minstrel.nl / tel: 038-4233419
Informatie: www.goudsteeg21.nl

Upcoming: Nap Eyes uit Canada: zaterdag 14 mei in Stadspodium Goudsteeg21 Zwolle.

Goudsteeg21 is een nieuw theaterinitiatief in Zwolle in de prachtige middeleeuwse zaal in het voormalige Muzerie pand in de Zwolse binnenstad. Goudsteeg21 wil het Zwolse publiek in aanraking brengen met interessante artiesten en kunstenaars. Hiertoe wordt een avontuurlijk en eigenzinnig programma samengesteld dat een aanvulling is op datgene dat elders in de stad wordt aangeboden.
www.goudsteeg21.nl