Afbeelding
Gerbrand Meijer

Organisaties en bewoners vernieuwen natuur bij de Klooienberg

Algemeen

HOLTENBROEK - Travers Welzijn, gemeente Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel willen samen met bewoners de uiterwaarden tussen wijkboerderij de Klooienberg en het Zwarte Water in de wijk Holtenbroek een nieuwe inrichting geven. Op woensdagavond 18 mei houden zij een bewonersbijeenkomst om wensen te inventariseren en schetsontwerpen te maken.

Deze bijeenkomst is de start van een gezamenlijk traject met inwoners. Geïnteresseerden zijn van harte uitgenodigd. Bij wijkboerderij de Klooienberg ligt in de uiterwaarden van het Zwarte Water een natuurgebied van vier hectare. Veel inwoners uit Zwolle gaan hier wel eens wandelen of laten er hun hond uit. Travers Welzijn, gemeente Zwolle en Natuur en Milieu Overijssel willen dit gebied samen met bewoners uit Holtenbroek een nieuwe inrichting geven. Zij denken aan meer mogelijkheden voor activiteiten en natuurbeleving of een plek om heerlijk te ontspannen en elkaar te ontmoeten. Hoe het er precies uit gaat zien is volgens de organisaties helemaal aan de bewoners.

Op woensdagavond 18 mei is er een bijeenkomst waar alle ideeën worden verzameld en tot een eerste schetsontwerp worden verwerkt. De bijeenkomst is de start van een gezamenlijk traject met inwoners uit Holtenbroek. Wie een leuk idee voor het natuurgebied heeft en wil meedenken, is om 19.30 uur welkom in wijkboerderij de Klooienberg aan de Klooienberglaan 1. Aanmelden kan via klooienberg@travers.nl. Wie er op 18 mei niet bij kan zijn, kn zijn of haar ideeën ook doorgeven via www.facebook.com/klooienberg of klooienberg@travers.nl.