Mooist versierde Koningsdag etalage.
Mooist versierde Koningsdag etalage. Pedro Sluiter

Publiek kiest mooist versierde Koningsdag etalage

Algemeen

ZWOLLE - De vijf winnaars van de Koningsdagprijs hebben donderdag uit handen van burgemeester Henk Jan Meijer hun prijs in ontvangst genomen. Er waren vijf categorieën: fraaist versierde etalage, gevel (winkel en woonhuis), woonschip en sloep.

De afgelopen drie weken hebben zij op de Facebookpagina KoningsdagZwolle2016 de meeste stemmen weten te vergaren en inmiddels vele kandidaten achter zich gelaten. Uiteindelijk bepaalde het publiek wie zich per categorie de winnaar mocht noemen. Ondernemers en inwoners die hun winkel, gevel, woonschip en sloep langs de Koninkolijke route in de binnenstad tijdens Koningsdag extra fraai en gezellig hadden versierd, maakten kans op een prijs. Per categorie was er een PEC Zwolle VIP arrangement voor twee personen te winnen.

De winnaars zijn Greving & Greving opticiens in de categorie fraaist versierde etalage, restaurant McDonald’s in de categorie origineelst versierde gevel (winkel), familie Van der Graaf in de categorie meest bijzonder versierde gevel (woonhuis), familie Bergman in de categorie mooist versierde woonschip en familie Barneveld in de categorie het leukst versierde sloepje.

Ook de stemmers konden een prijs winnen, namelijk twee toegangskaarten voor Museum De Fundatie. De vijf winnende stemmers zijn: Marjo Meppelink, Mineke Kamperman, Gerard Bonnier, Dennis Noordman en Henk Oosting. Zij hebben inmiddels bericht ontvangen.