Borgardijn: ‘We gaan steeds meer richting topsport’

· leestijd 1 minuut Sport

(door Mark de Rooij)

ZWOLLE - RTV Oost en zo’n 4000 supporters waren vrijdagavond aanwezig bij de laatste wedstrijd van Sebastiaan Borgardijn als trainer van PEC Zwolle vrouwen.

“Erg mooi dat die er allemaal waren bij mijn afscheid”, lacht Borgardijn. Grapje natuurlijk. Het IJsseldelta Stadion was voor de tweede keer in korte tijd het decor van een kampioensfeestje. FC Twente vrouwen kroonde zich tot Neerlands beste.

Voor PEC stond de avond in het teken van afscheid. Naast Borgardijn, sinds begin 2013 aan het roer, was het ook voor de speelsters Tessa Klein Braskamp, Verena Jager, Lesley te Winkel, Jorie Schepers en Joyce Mijnheer hun laatste wedstrijd. “Het is goed voor mij om iets nieuws te gaan doen. En het is goed dat er een nieuw gezicht voor de groep komt”, aldus de man die drie jaar geleden halverwege het seizoen het stokje overnam van Bert Zuurman. Borgardijn, eerder succesvol trainer van de vrouwen van Be Quick ‘28, was toen assistent.

Het vrouwenvoetbal heeft een behoorlijke vlucht genomen in de tijd dat Borgardijn bij PEC Zwolle werkte. “We gaan steeds meer richting topsport. Video-analyse, krachttraining. Dat was er zes jaar geleden niet. We zijn een kwaliteitsslag aan het maken. We trainen nu al zes keer per week en volgend seizoen gaan we naar zeven. Dit betekent dat we ook met de jeugd die stappen moeten gaan maken”, zegt de man die in zijn dagelijks leven werkzaam is als docent/manager vrouwenvoetbal op het CSE. Hij blijft ook een rol vervullen binnen Regio Zwolle United, de stichting die nauw samenwerkt met PEC Zwolle en waar het vrouwenvoetbal onder valt.

PEC verwacht snel een nieuwe trainer te presenteren.