Afbeelding

Mondovino presenteert Rosé van het Jaar 2016

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Tijdens een feestelijke bijeenkomst in het NH Barbizon Palace in Amsterdam zijn op maandag 6 juni de roséwijnen van het jaar onderscheiden.

De winnende wijnen werden gekozen in het kader van het Proefschrift Wijnconcours, dat dit jaar voor de 28e keer werd uitgeschreven door The Wine & Food Association. De jury proefde bijna 250 rosé’s. Ze vond het opvallend dat de diversiteit in kleur, geur, smaak en karakter groter is dan ooit. Ook vond men het opmerkelijk dat de categorie ‘marketingwijnen’ of ‘designwijnen’ de laatste jaren duidelijk is toegenomen. Hiermee bedoelt men de roséwijnen als AIX, MIP, 946, Sainte Roseline, Thuerry en Whispering Angel. “Stuk voor stuk modern gemaakte wijnen, met veel aandacht voor verpakking en marketing. Kwalitatief valt er weinig op aan te merken, maar qua karakter doen ze over het algemeen onder voor andere wijnen in hun prijscategorie”, aldus de jury. En zo werd de Petit Rimauresq 2015 van Domaine de Rimauresq uit de Provence gekozen tot Rosé van het Jaar in de categorie ‘Beste rosé tot en met 10 euro’.

Op hetzelfde concours kiezen de Nederlandse sommeliers jaarlijks ook hun eigen ‘overall’ rosé van het jaar, ofwel de mooiste gastronomische rosé gekozen door een proefpanel van professionele sommeliers. Ook de Nederlandse sommeliers kozen unaniem voor de Petit Rimauresq. Bert van Beek van Mondovino zegt hierover: “Dat was dus dubbel prijs en des te opmerkelijker, omdat er ook rosé’s van twintig euro en meer op de proeftafels stonden.”

De wijn kost normaal 9,95 euro en is nu in de aanbieding voor 8,80 euro (tot en met 31 juli 2016).


Wijnkoperij Mondovino

Assendorperstraat 107

8012 DH Zwolle

(038) 422 33 22

www.mondovino.nl