Afbeelding

Sky High Watersportacademy laat Zwolle kennismaken met watersport

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

“Wij geloven dat iedereen kan leren kitesurfen”, vertelt Daan Nowak enthousiast. Begin deze maand opende hij zijn watersport pop-up store aan de Spoelstraat.

Hij kan het weten, want Zwollenaar Nowak is al jarenlang actief als kitesurf-, wakeboard- en windsurf-instructeur/ondernemer in Friesland. “Ik heb Watersportacademy Sky High in Workum en Lemmer en geef daar les in de extremere watersporten.” De pop-up store in Zwolle is geopend tot september en het idee erachter is verbinding. “Wie zich aanmeldt in Zwolle krijgt fikse korting op de cursusprijzen”, legt Nowak uit. “Wij willen graag met Zwollenaren naar Friesland gaan om hen te laten kennismaken met kite- en windsurfen. In de winkel gaan we theorielessen verzorgen en kan men de eerste benodigde materialen kopen.” En dat is niet het enige wat de sportieve ondernemer wil bieden. “Ik wil dat de zaak een ontmoetingsplek wordt voor watersporters. Dat we ’s avonds kunnen suppen op de Zwolse grachten of met elkaar onder het genot van een drankje kennis kunnen uitwisselen over de sport, watersport vakantiebestemmingen of materiaal.”

Hij beseft dat hij over een kleine markt praat, omdat kitesurfen in Zwolle zelf niet mogelijk is. “Veel mensen zien het ook nog als een vakantie-activiteit. Maar het gevoel van vrijheid bij deze sport is geweldig. Het is dat je met een grote kracht werkt, maar ondertussen wel zelf bepaalt waar je naartoe gaat. Om te ervaren die kracht onder controle te hebben en zelf te sturen is fantastisch”, zegt de instructeur. De cursussen worden gegeven in Workum en Lemmer, waar het water ondiep en het dus veilig is. De pop-up store is geopend op zaterdagen, donderdagavond en de Blauwvingerdagen.

Skyhigh

Spoelstraat 33

8011 RW Zwolle

www.skyhigh.nu