Afbeelding

Team THOR Zwolle wint Ultra Survivalrun 'Dwars door Zwolle'!

Sport

De 6e etappe van de 300km lange Ultra Survival Run 2016 'Dwars door Zwolle' was misschien wel de zwaarste maar werd vanuit 2e startgroep op weergaloze wijze gewonnen door THOR team USR!

Om 16.00uur werd het startschot gelost door wethouder sport Rene de Heer. Er werd in verschillende startgroepen gestart waarbij de atleten eerst dwars door het Deltion College moesten via een labyrint van trappen en gangen. Op het parkeerdek werd de klimvaardigheid flink getest omdat ze het nieuwe survivalrunpacours van begin tot einde moesten trotseren.

Via kano's moest men midden in de stad uit de boot en een reeks van enorm zware hindernissen overwinnen. Een kraanhindernis en onder alle bruggen door was een te zware opgave voor enkele teams.

Op het trainingsparcours van Survivalrun THOR Zwolle moesten de laatste krachten worden aangesproken om de combihindernis over de vijver te halen. Ook hier leverden enkele teams hun 'bandje' in.

Vanaf dit punt via een run-bike-run naar Laag Zuthem om vervolgens allemaal op de mountainbike richting de finish in Nijverdal te koersen. Daar stond de laatste niet misselijke combihindernis klaar.

Het THOR Team USR 2016 haslde vanuit de 2e startgroep de een na de ander groep in om uiteindelijk als winnaar de bel te rinkelen.

Met nog een avondetappe en drie etappes op laatste dag op zondag was dit niet alleen een opsteker maar een prestatie van jewelste