Loyaliteit staat centraal tijdens congres Jehovah’s Getuigen 2016

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPERPOORT — Jehovah’s Getuigen nodigen iedereen uit voor hun jaarlijkse congres van vrijdag 5 tot en met zondag 7 augustus in de IJsselhallen. Het thema is: ‘Blijf loyaal aan Jehovah!’. Loyaliteit of trouw is volgens de organisatie essentieel voor elke goede relatie.

Dit jaar wil ze met het congres mensen helpen sterkere vriendschappen en familiebanden te vormen en vooral een sterke band met God op te bouwen. De Jehovah’s Getuigen zijn er zeker van dat iedereen die komt, zal genieten van het programma. Elke dag begint om 09.20 uur. Op vrijdag en zaterdag eindigt het programma om 16.50 uur, op zondag om 15.45 uur. De Jehova’s verwachten elke dag zo’n vijfduizend bezoekers.

Tijdens enkele lezingen wordt deze congreslocatie via een live stream verbonden met de Jaarbeurshallen in Utrecht en de Brabanthallen in Den Bosch waar gelijktijdig hetzelfde programma wordt gevolgd. In totaal bezoeken er elke dag ongeveer dertigduizend personen het congres van Jehovah’s Getuigen in Nederland, waaronder zo’n tweeduizend gedelegeerden uit Europa en de Verenigde Staten.

Tijdens het driedaagse programma komen 49 presentaties aan bod waarin telkens een ander facet van het thema ‘loyaliteit’ wordt belicht. Het programma wordt aangevuld met 35 filmpjes en ook twee korte films, die op zaterdag en zondag worden vertoond. Het ochtend- en middagprogramma worden elke dag ingeleid door muziekvideo’s die speciaal voor de congressen werden opgenomen. Enkele hoogtepunten zijn de doop op de zaterdagochtend om 11.45 uur en de openbare lezing op de zondagmorgen om 11.20 uur. Het thema van deze lezing is: ‘Wanneer zal loyale liefde haat overwinnen?’.

Net als in de afgelopen jaren delen Jehovah’s Getuigen een speciale folder uit om mensen in deze regio hiervoor uit te nodigen. Iedereen is welkom. De toegang is gratis en er worden geen collectes gehouden. Kijk voor verdere informatie en het programma op www.jw.org.